maanantai 20. syyskuuta 2010

Kalkutan lentokenttä

Aina välillä minulta on kysytty että mitä sinä noilla reissuillasi oikein teet? Tässä sitten pätkä mitä tein tänään aamulla.

Olin Kolkatan kansainvälisellä kentällä klo 05:02 ja ensimmäinen jonotus alkoi jo kentän ulkopuolella sillä Intiassa ensimmlinen tarkastus on jo kentän ovella, jossa tarkistetaan passi ja lentolippu. Jono ei ollut pitkä mutta kyllähän siinä 10 minuuttia meni.


Tämän jälkeen vuorossa oli uusi jonottaminen eli jono check-in tiskeille, ei siis vielä check-in jono vaan jono jotta pääsee jonottamaan! Tässä mennä vierähti sellaiset 8 minuuttia.


Tästä kun selvisi, niin edessä oli laukun läpivalaisu joka otti vai neljä minuuttia, tosin edessä oli vain kolme muuta matkustajaa


Sitten päästiin jonottamaan check-in tiskeille, jossa oli vain kaksi matkustajaa ennen minua, tosin johtunee siitä että tein business luokan chekkauksen, vaikka lennänkin aina economy luokassa. Onneks silloin aikoinaan tuli hankittu intialainen luottokortti, johon sisältyy tämä lisäpalvelu. Ja tähän meni 8 minuuttia.


Tämän jälkeen maastapoistuminen, jossa taas jonotettiin. Tosin täälläkään ei ollut ruuhkaa, edessäni jonossa kolme miestä ja yksi nainen. Ja luulenpam että tämä kuvaa mies/naismatkustajien suhdetta ja uskoisin että Intian sisäisillä lennoilla miehiä on vieläkin enemmän. Ja tämä perustuu satoihin lentokertoihin Intian sisäisillä lennoilla. Tähän kaikkeen meni seitsemän minuuttia, joten kuka sanoo että Intia ei ota turvallisuutta tosissaan.


Ennen koneeseen nousua vielä turvatarkastus ja nyt olinkin valmis reilun puolen tunnin lennolle. Turvatarkastus sujahti aamupöpperössä vain 9 minuuttissa.


Tosin vielä ennen koneeseen menoa tai tässä tapauksessa bussiin, oli yksi turvatarkastus. Siinä tosin ei mennyt kuin kuusi minuuttia.


Eli kokonaisaika kentällä oli 52 minuuttia ja voin vaan kuvitella että jos kyseessä olisi isompi kone tai useampia koneitä lähdössä samaan aikaan, niin tunti ei riitä kentälle. Ilmankos toivotaan että matkustajat olisivat kentällä kolme tunti ennen.

Ei kommentteja: